Izdvojeno Nogomet Sport

Elvir Rahimić upozorava: Na Bilinom polju bit će teži susret od onoga u Minsku

Šutljiv, miran, ali uvijek nasmijan i srdačan, Elvir Rahimić jedan je od omiljenih u taboru naše selekcije. Njegova uloga defanzivnog veznog igrača u modernom fudbalu podjednako je bitna kao ona koju imaju golgeteri, plejmejkeri ili golmani.

Neizostavan dio

Safet Sušić napravio je pravi potez, priključivši Rahimiću u zadnjem veznom redu Adnana Zahirovića. Dvojac iz Rusije (Rahimić je u CSKA, Zahirović u Spartak Nalčiku) “ubio” je bjelorusku kreaciju, a Haris Medunjanin dobio je više slobode u napadu, što je krunisao majstorskim golom za 2:0.

Iako ima 35 godina i nije standardan u svom klubu, Rahimić je neizostavan dio bh. selekcije.

Bilo je, zaista, dobro. Pokazali smo se kao prava ekipa, držali smo utakmicu pod kontrolom i potpuno smo zasluženo pobijedili” – govori Rahimić.

Bjeloruse poznaje najbolje od svih naših fudbalera i oprezan je uoči duela u Zenici.

Šest-sedam igrača je u Rusiji, njihova ekipa je kvalitetna i ne smijemo se nimalo opustiti. Oni će u Zenici igrati na sve ili ništa. Očekuje nas možda i teža utakmica nego u Minsku. Ako ponovimo igru od petka, ne trebamo se plašiti za nova tri boda” – smatra Rahimić.

Ponuda CSKA

U CSKA je već 10 godina, a klupske gazde planiraju da ga ostave još najmanje toliko. Ponudu da ostane u Moskvi već je dobio.

Ma ja se već osjećam kao Rus, a kažu i da ličim na njih, valjda sam poprimio to nakon svih ovih godina. Ne bih imao ništa protiv da i dalje ostanem živjeti u Moskvi, gdje se, zaista, osjećam kao kod kuće“.

Problem je udaljenost od familije. Oni žive u Njemačkoj, supruga i dva sina, ali pronaći ćemo neko rješenje – kaže na kraju Rahimić.

Zvijezda i u Bjelorusiji

Kakav je trag ostavio nastupima za CSKA, najveći ruski klub, vidjeli smo u Bjelorusiji, gdje ljudi pomno prate dešavanja u “matičnoj” državi.

Carinik je na aerodromu, kada je Elvir Rahimić predao pasoš, ushićeno tražio da mu naš reprezentativac da autogram, a na ostale bh. zvijezde i nije se previše osvrtao.

Pohvale za Papca

Rahimićevo iskustvo, kao i ono koje je donio izvrsni Saša Papac, pokazalo se kao veoma bitan segment za našu igru. Selektor Safet Sušić osvrnuo se na nastup Papca, fudbalera iz Glazgov rendžersa, koji zbog bolesti nije trenirao prije meča u Minsku.Prenosi Dnevni avaz.

Papac je bio fenomenalan, veoma inteligentan momak. Odigrao je izuzetno racionalno, pametno i smireno. Iako nije bio potpuno spreman, to se nimalo nije osjetilo na terenu” – rekao je selektor.

 

Informer.ba