Izdvojeno Košarka Sport

Emir Preldžić ipak igra za BiH!

Iako se to činilo nemogućim, Emir Preldžić ipak će obući dres reprezentacije BiH. Ovaj neočekivani obrat dogodio se jutros, nakon što je talentovani Žepčak pristao da dres Slovenije zamijeni onim sa bh. grbom.

FIBA Europe je prije dva dana dozvolila igraču Fenera promjenu košarkaškog državljanstva, no prema svim najavama, očekivao se njegov nastup za Tursku. Na opšte zadovoljstvo, Preldžić će na „Eurobasketu 2011“ igrati za selekciju domovine.

Veoma smo sretni zbog ovakvog epiloga. Ne treba ni govoriti koliko će nam značiti njegovo prisustvo u timu. Na okupljanju, 20. jula, trebao bi se pojaviti i igrač Fenerbahče Ulkera“, kazao je Sabit Hadžić, selektor našeg tima.

Proceduru nam je objasnio Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, vjerovatno najzaslužniji za povratak Preldžića pod okrilje bh. Saveza:

Ostalo je da se riješe stvari administrativne prirode. Obzirom na dozvolu FIBA to neće dugo trajati. Prijavit ćemo ga za EP i očekivati dobre vijesti iz Litvanije“, dodao je Mahmutović, prenosi SCsport.

 

Informer.ba