Izdvojeno Rukomet Sport

Enid Tahirović u junu završava profesionalnu karijeru

Enid Tahirović, golman njemačkog Gepingena, nedavno je u dresu reprezentacije BiH pokazao da je kao staro vino. Iako se duboko zagazio u četvrtu deceniju života sa 21 odbranom bio je junak trijumfa bh. tima protiv Grčke u Solunu.

Uprkos sjajnoj partiji i riječima hvale koje je dobio od selektora Dragana Markovića, ali i svih ljubitelja rukometa u BiH, svoju odluku da se u junu oprašta od aktivnog igranja nije promijenio.

“Moja odluka da se opraštam čvrsto stoji i neću je mijenjati. Da imam želju da još branim, ostao bih u Njemačkoj i branio, ne bih se u junu vraćao u BiH. Odluka da zavrašavam u junu, kada mi ističe ugovor sa Gepingenom, je definitivna. Svi me već pitaju hoću li još igrati. U baražu vjerovatno hoću, ali na Svjetskom prvenstvu, samo ukoliko me selektor bude želio u timu bez kluba. Sigurno neću aktivno braniti, a hoći li u Španiju bez kluba, to je odluka selektora”, kaže Tahirović, koji je u svojoj bogatoj karijeri branio za mnoge klubove i osvojio mnogo trofeja, ali nikada sa bh. reprezentacijom nije zaigrao na velikom takmičenju.

 

SCsport/Informer.ba