Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO: Manchester City remizirao sa Napolijem, Real Madrid slavio minimalnim rezultatom u Zagrebu

Nakon sjajnih utakmica odigranih u utorak, večeras se nastavilo takmičenje u nogometnoj ligi prvaka u grupama A, B, C i D.

U grupi A, veoma važnu pobjedu ostvario je minhenski Bayern u gostima protiv Villareala rezultatom 0:2. Golove za Bavarce su postigli Kroos i Rafinha.

U utakmici odigranoj stadionu Etihad u Manchesteru domaći City našeg Edina Džeke odmjerio je snage sa Napolijem. Nakon vodstva gostiju golom Cavanija, “građani” su golom Kolarova poravnali rezultat.

Naš napadač je igrao 80 minuta nakon čega ga je na terenu zamijenio Carlos Tevez.

Evropski šampion od prije dvije Inter iz Milana poklekao je protiv turskog Trabzonspora. Itlijanski tim je kod kuće izgubio sa 0:1 golom Celustke.

U drugoj utakmici ove grupe B Lille je remizirao sa moskovskim CSKA. Konačan ishod glasio je 2:2. Naš Elvir Rahimić meč je odgledao sa klupe.

Grupu C obilježio je meč između Benfice i Manchester Uniteda. Nakon vodstva domaćih veterean i legenda “crvenih đavola” Ryan Giggs je sjajnim golom izjednačio rezultat i tako, po ko zna koji put, u njegovoj igračkoj historiji spasio klub Alexa Fergusona od poraza.

Basel je u okviru ove grupe savladao Otelul sa 2:1.

Dinamo Zagreb pružio je solidan otpor Realu iz Madrida što je ipak bilo dovoljno za minimalan poraz od 0:1. Gol za Mourinhovu četu postigao je Di Maria u drugom poluvremenu.

Ajax i Lyon su odigrali bez golova 0:0.

Avaz/Informer.ba