Izdvojeno Nogomet Sport

FA oduzeo kapitensku traku Johnu Terryju

Nakon velikog pritiska javnosti i medija Engleski nogometni savez (FA) je na hitnom sastanku donio odluku da se Johnu Terryju oduzima kapitenska traka “gordog Albiona”.

U petak nešto prije 10 sati predsjednik FA-a David Bernstein nazvao je telefonom igrača Chelseaja i dosadašnjeg kapitena engleske nogometne reprezentacije Johna Terryja i saopćio mu odluku koju je Savez donio u četvrtak kasno navečer.

Iako je selektor Fabio Capello odbio donijeti takvu odluku, FA se izravno umješao i povukao potez pod pritiskom javnosti i medija ogorčenih jer je suđenje u slučaju rasističkih uvreda koje je Terry uputio igraču QPR-a Antonu Ferdinandu odgođeno za nakon Evropskog prvenstva.

Ovo je već drugi slučaj da je Terryju oduzeta kapitenska čast. Naime, 2010. godine sam selektor je povukao taj potez kada je na svjetlo dana izašla ljubavna afera Terryja i tadašnje djevojke njegovog saigrača iz reprezentacije Waynea Bridgea. Taj slučaj je doveo i do izbjegavanja rukovanja spomenutog dvojca na utakmici Chelseaja i Manchester Cityja, a FA je preduhitrio ponavljanje sličnog scenarija otkazavši taj dio protokola uoči utakmice Chelseaja i QPR-a u FA Cupu.

 

Totalsport/Informer.ba