Izdvojeno Nogomet Sport

Fabio Cannavaro završio igračku karijeru

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije koja je 2006. godine u Njemačkoj osvojila titulu svijetskog šampiona Fabio Cannavaro (38) saopštio je da završava igračku karijeru.

Legendarni štoper, rekorder po broju utakmica za Italiju (136) i jedini odbrambeni fudbaler koga je FIFA proglasila za igrača godine, odlučio se na ovaj korak jer su mu ljekari saopštili da njegovo koljeno nije više u stanju da izdrži napore profesionalnog fudbalera.

Veoma sam tužan. Fudbal je za mene sve u životu“, rekao je Cannavaro, koji je prethodnu sezonu odigrao u dresu Al Ahlija iz Emirata, u kojem će ostati da radi kao tehnički savjetnik.

Cannavaro je rođen u Napulju gde je i počeo karijeru. Iz Napolija je prešao u Parmu, gde je i postao reprezentativac, a zatim je igrao za Inter, Juventus, Real Madrid, ponovo Juventus i na kraju Al Ahli.

Za Italiju je debitovao 1997. godine u prijateljskom meču sa Sjevernom Irskom, odigrao je 136 utakmica, postigao dva gola, učestvovao na četiri Svijetska i tri Evropska prvenstva.

U dresu “azura” osvojio je svijetsku titulu 2006. godine, a sa mladom reprezentacijom bio je dva puta šampion Evrope (1994, 1996). Osim što je 2006. godine proglašen za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA, dobio je i Zlatnu loptu “France fotbala”.

 

Tanjug/Informer.ba