Izdvojeno Nogomet Sport

Fabio Capello: Mourinho čini nemoguće da pobijedi Barcelonu

Engleski selektor Fabio Capello drži Španiju prvim favoritom Eura zbog velikog broja igrača Barcelone za koje je konstatirao da još niti Mourinho nije otkrio kako ih zaustaviti.

Italijanski strateg smatra da će najveći izazov za sve reprezentacije na Evropskom prvenstvu biti pobijediti Španiju. Njegova reprezentacija je u nedavnom prijateljskom ogledu uspjela svladati “furiju” 1-0, ali priznaje da poput kolege na klupi Reala Josea Mourinha još nema pravi odgovor na igru španskih veznjaka koji dolaze uglavnom iz Barcelone.

Španija je po meni prvi favorit Eura jer u svojim redovima ima dosta igrača Barcelone. Prošle godine smo se susreli s njima u prijateljskoj utakmici i bio sam impresioniran načinom na koji drže loptu u svom posjedu. Mnogi su tražili način da onemoguće takvu igru Barcelone i španske reprezentacije, ali rješenje nisu pronašli uključujući i Mourinha na klupi Reala. Očito je da ih nije znao zaustaviti” – konstatirao je Capello, a teško je vjerovati da Portugalac neće imati što za reći ukoliko sazna za ovu izjavu.

 

Totalsport/Informerba