Nogomet Sport

FIFA: Proces oporavka NSBiH ide u pravom smjeru

Članovi Komiteta za normalizaciju i ambasadori Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) danas u u Sarajevu održali sastanak  delegacijom FIFA/UEFA-e. 

Zvaničnicima FIFA/UEFA-e, Marcelu Benzu i Evi Pasquier,  predstavnici NFSBiH podnijeli su izvještaj Komiteta za propise o postupku harmonizacije statuta, kao i toku pripremama za redovnu Skupštinu saveza, zatim izbornim procedurama te drugim temama vezanim za rad Komiteta i NSBiH.

“Komitet za normalizaciju NSBiH do sada uradio dosta posla da bi unaprijedio situaciju u nogometu u BiH. Smatram da proces oporavka ide u pravom smjeru” kazao je Benz.

Zvaničnici FIFA/UEFA-e sutra će u u hotelu Evropa održati  sastanak s predstavnicima klubova koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

“S predstavicima klubova želimo razgovarati i razmijeniti mišljenja o mogućnosti formiranja asocijacije klubova koja bi u budućnosti postala članica asocijacija klubova Evrope’‘, rekao je Benz.

Između ostalog, razgovorat će se  o sponzorstvu Premijer lige, sredstvima za razvoj omladinskog nogometa i ostalim aktuelnim pitanjima nogomrtnog sporta.

 

Fena/Informer.ba