Nogomet Sport Udarno

FK Sarajevo očekuje kaznu od UEFA-e

Disciplinska komisija UEFA-e će u narednim danima zvanično poslati obavijest FK Sarajevo o iznosu kazne za utakmicu protiv Levskog na Koševu i uzvratnog susreta u Podgorici protiv Zete.

Za utakmicu na Koševu sarajevski klub očekuje kazna zbog upotrebe pirotehnike, dok se za Podgoricu očekuje određena kazna zbog uništenih stolica na stadionu nakon završetka utakmice.

“Od UEFA-e smo dobili dva dopisa u kojima smo obaviješteni da su pokrenuti disciplinski postupci protiv našeg kluba. Jedan se odnosi na utakmicu protiv ekipe Levskog na Koševu, a drugi za uzvratni meč koji smo igrali protiv Zete u Podgorici” – potvrdio je Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo.

Želimo istaći da smo se u roku očitovali o oba slučaja, te se nadamo nešto blažim kaznama nego što je to bio slučaj ranije. Za utakmicu na Koševu nas očekuje kazna prvenstveno zbog upotrebe pirotehnike, dok za Podgoricu mislim da ćemo imati problema zbog nekoliko stolica koje su uništene na stadionu nakon meča. Istakli smo da su naši navijači vidno isprovocirani od nekoliko igrača Zete i dijela uprave“, kazao je Selimović za zvaničnu internet stranicu kluba.

Informer.ba