Izdvojeno Nogomet Sport

FK Sarajevo: Odluka Komiteta za normalizaciju je diskiriminatorna i neustavna

Odluku Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH da se navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo ne dozvoli organizovan dolazak na gradski derbi sa Željezničarom, Upravni odbor kluba sa Koševa smatra diskiriminatornom i neustavnom.

Nije u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine jednoj grupi građana grada Sarajeva i BiH koji navijaju za FK Sarajevo i nose obilježja svog kluba zabraniti dolazak na utakmicu kao javnu manifestaciju radi podrške svom klubu, a drugoj grupi građana grada Sarajeva to dozvoliti. Radi se o presumpciji krivice i takvo postupanje Komiteta za normalizaciju je nelegitimno i nelegalno i nema uporište niti u jednom pravnom aktu ove države, saopćio je Upravni odbor FK Sarajevo.

Iz kluba pozivaju institucije koje su nadležne za praćenje ustavnosti da reagiraju zbog “kršenja ustavnih prava jedne kategorije građana”.

Iz FK Sarajeva poručili su da Uprava i menadžment kluba neće prisustvovati utakmici na “Grbavici”, ako Komitet do gradskog derbija ne promijeni odluku.

Bez naših navijača gradski derbi je upropašten, minoriziran i sveden na palančke utakmice te bez prisustva navijača FK Sarajevo koji nas vjerno prate po BiH i Evropi i naše prisustvo je suvišno, navodi se u saopćenju.

Fena/Informer.ba