Izdvojeno Nogomet Sport

FK Slavija osudio ponašanje svojih i sarajevskih navijača

Fudbalski klub (FK) “Slavija” iz Istočnog Sarajeva danas je najoštrije osudio neprimjereno ponašanje navijača “Slavije” i FK “Sarajevo” na nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici u Istočnom Sarajevu.

“FK `Slavija` ne odobrava uvredljive parole i uzvike svojih navijača, ali ni isticanje ratne zastave Armije BiH, što je dodatno iziritiralo navijače `Slavije`, a kao rezultat toga nažalost je došlo do nemilih događaja koji su bacili sjenu na samu utakmicu koja je protekla u sportskom nadmetanju dvije ekipe“, navodi se u saopštenju ovog kluba.

Rukovodstvo FK “Slavija” izražava nadu da se slične scene više neće gledati na fudbalskim terenima u BiH i da će ubuduće sport biti u centru pažnje svih poklonika fudbala.

FK “Sarajevo” juče je izrazio “duboko žaljenje što nacionalizam i fašizam još nisu iskorijenjeni sa stadiona u BiH”.

Iz FK “Sarajeva” ističu korektno ponašanje organizatora utakmice i policije Republike Srpske prema njihovim navijačima, koji su bez problema uvedeni na stadion i ispraćeni na kraju utakmice, koja se završila u korist gostujućeg tima rezultatom 4:0.

U drugom slučaju navijači “Zrinjskog” na Grbavici su tokom utakmice “Željezničar-Zrinjski” u srijedu, 24. avgusta u Sarajevu, uzvikivali ustaške pokliče i pjesme posvećene hrvatskom fašisti Anti Paveliću, te negirali postojanje BiH, nakon čega su uz asistenciju policije MUP-a Kantona Sarajevo odstranjeni sa stadiona na Grbavici.

 

Fena/Informer.ba