Izdvojeno Nogomet Sport

FK Velež: Sarajevo je ispalo nekorektno, nisu nas kontaktirali

Dejan Bandović se jučer stavio na raspolaganje treneru Sarajeva Draganu Joviću, iako ima važeći ugovor sa Veležom, tvrde iz Titove 87. Zbog nastale situacije, danas su se na zvaničnoj klupskoj stranici oglasili direktor Sedin Tanović, te sportski direktor Admir Velagić.

“Bandović je sa Veležom dogovorio sve uslove za nastavak saradnje u slučaju da ne pronađe inostrani angažman. Uvažavajući njegov doprinos u prošloj sezoni kao i njegove godine, Dejanu smo izašli u susret i dali rok do početka priprema te smo mu, na njegovo insistiranje, omogućili dodatno vrijeme do 5. jula za pokušaj pronalaska inostranog angažmana. Na Bjelašnici je sve bilo završeno i sam nam je potvrdio da ostaje u Veležu, uostalom bezbroj puta izjasnivši se da u BiH želi igrati samo za Velež.

Nekorektno je što nas niko iz FK Sarajevo nije kontaktirao jer Dejan Bandović ima važeći ugovor sa Veležom do jula 2013. godine. Možda u Sarajevu misle da mogu raditi šta žele ali Velež je veliki klub i nikome nećemo dozvoliti da se tako ponaša. Mi smo korektni prema svakome a to isto tražimo i od drugih prema nama,” naglašava direktor Veleža Sedin Tanonović.

Identično razmišljanje ima i sportski direktor Admir Velagić.

„Iznenadio sam se čitajući vijest da Dejan trenira sa Sarajevom i nikako ne mogu da shvatam tog dečka. Kompletne pripreme je prošao sa nama i na Bjelašnici je rekao da defintivno ostaje u Veležu. Pred sami polazak za Austriju je odbio da putuje sa ostakom jer je navodno dobio ponudu iz Grčke. Velež se čitavo vrijeme ponašao korektno prema njemu dajući mu dovoljno vremena za evenutalni transfer isključivo u inostranstvo“, izjavio je sportski direktor Veleža Admir Velagić, piše Sport Centar.

SportCentar/Informer.ba