Nogomet Sport

FK Željezničar ispoštovao sporazum

U Plavom salonu na Grbavici danas je održana press konferencija za novinare povodom polufinalne utakmice Kupa BiH između Željezničara i Čelika.
“Obzirom da je danas u sredstvima javnog informisanja izašla jedna vijest da smo mi faktički prekšrili sporazum, međutim sporazum je potpisan prošle godine između NK Čelik i FK Željezničar 4. 10. 2010. godine. Naime, radi se o reprocitetu prijema naših i njihovih navijača kada su u pitanju prvenstvene utakmice. Fudbalski klub Željezničar je ispoštovao taj sporazum, obzirom da su navijači Čelika primljeni na Grbavici i ugošćeni onako kako treba. Sada očekujemo da druga strana ispoštuje taj ugovor, kada su u pitanju prvenstvene utakmice”, kazao je potpredsjednik Željezničara Almir Gredić.

“Sporazum se odnosio na prvenstvene utakmice. Nikada nije potpisan na Kup utakmice, jer se prije godinu dana nije znalo ko će biti u finalu Kupa. Što se tiče cijena karata, za Jug su karte 5 KM, za Sjever 10 KM, za Zapad 20 KM. Bez obzira koji navijači su u pitanju, koji budu smješteni na sjevernoj tribini stadiona, platit će 10 KM”, dodao je on.