Izdvojeno Nogomet Sport

Fudbaleri Željezničara danas počeli pripreme

Nakon više od mjesec pauze, nogometaši Željezničara, danas su počeli pripreme za proljetni dio sezone.

Prozivka i prvi trening obavljeni su na Grbavici. Okupljanju su  prisustvovali svi igrači, koji su pod ugovorom osim Aleksandra Nikolića koji je “posuđen” Radniku iz Bijeljine.

Prozivci su prisustvovali:  Adnan Gušo, Elvis Karić, Semir Bukvić, Elvir Čolić, Josip Kvesić, Goran Marković, Srđan Savić, Jadranko Bogičević, Nermin Zolotić, Eldin Adilović, Zajko Zeba, Srđan Stanić, Mirsad Ramić, Patrick Gerhardt, Vernes Selimović, Benjamin Čolić, Amar Prutina, Velibor Vasilić, Mirsad Bešlija, Omar Baljić, Muamer Svraka, Nermin Jamak, Sulejman Smajić, Perica Stančeski, Dejan Drakul i Šaban Pehilj.

Uvodni dio priprema ekipa će odraditi u Sarajevu gdje će struka odlučiti koji igrači će nastaviti pripreme u Međugorju, a koji će na posudbe u druge klubove.

Novih igrača u kadru Željezničara zasad neće biti, a otvorena je mogućnost dolaska nekih nogometaša  u nastavku pripremnog perioda.

Nakon uvodnog dijela priprema, testiranja i medicinskih pregleda, ekipa će do kraja sedmice napustiti Sarajevo i treninge nastaviti u svojoj stalnoj bazi u Međugorju, gdje će odigrati i nekoliko test utakmica do odlaska u Rovinj.

Prvi dio sezone nogometaši Željezničara okončali su na vodećoj poziciji u Premijer ligi BiH s 35 bodova, ispred Širokog Brijega s 34 i Sarajeva s 29 bodova. Proljetni dio prvenstva počinje 3. marta, a “Željo” će na startu ugostiti najvećeg rivala u borbi za vrh tabele – ekipu Širokog Brijega.

 

Fena/Informer.ba