Nogomet Sport

Fudbalska Evropa na sahrani Miljanića

Fudbalska Evropa i svijet oprostiće se sutra od legendarnog trenera Miljana Miljanića, pošto su dolazak na sahranu potvrdili predstavnici UEFA, FIFA, delegacija Reala, kao i brojni prijatelji iz nekadašnje SFRJ koje predvodi Ivica Osim.

Selektor reprezentacije Jugoslavije, koja je na šampionatu svijeta u Italiji osvojila peto mjesto, nije bio u Srbiji još od 1992. godine, kada je zbog rata u Bosni i Hercegovini podnio ostavku na mjesto trenera Partizana, ali doći će da oda počast legendarnom Čiči od kojeg je učio trenerski zanat.

Kako je rečeno u Fudbalskom savezu Srbije, dolazak na sahranu potvrdili su i Safet Sušić, Dušan Bajević i Faruk Hadžibegić, iz Hrvatske dolaze Slaven Zambata, Ante Pavlović i Ivica Grnja, iz Slovenije Rudi Zavrl, iz Crne Gore Dejan Savićević, očekuje se i delegacija iz Makedonije, ali i mnogih drugih zemalja.

Delegaciju Reala predvodiće Emilio Butragenjo i Amansio, kao predstavnik UEFA dolazi član Izvršnog komiteta Rumun Mirčea Sandu, dok je iz FIFA potvrđen dolazak, ali još nije poznato ime predstavnika Međunarodne fudbalske federacije.

Miljanić je poslije duge i teške bolesti preminuo u petak u Beogradu u 82. godini.

Komemoracija će se održati sutra od 12 časova u Skupštini Beograda, a sahrana od 14.30 u Aleji velikana na Novom grobolju u Beogradu.

 

Agencije/Informer.ba