Izdvojeno Nogomet Sport

Galliani: Samo da Ibro ne bude kažnjen za derbi protiv Juvea

U 22. kolu talijanske nogometne Serije A Milan je na San Siru odigrao tek 0-0 s Napolijem. Na njihovu sreću Juventus im na vrhu nije pobjegao jer su i oni odigrali utakmicu bez pogodaka protiv Siene.

No, u meču protiv Napolija Milan je doživio veliki hendikep u obliku crvenog kartona Zlatana Ibrahimovića. Naime, u 64. minuti je strijelac čak 15 pogodaka ove sezone u Seriji A dobio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača.

Odglumio je Šveđanin da želi zagrliti saigrača Antonija Nocerina ali je, zapravo, ispruženom rukom preko ramena opalio šamarčinu Salvatoreu Aronici.

“Gledao sam i najgoru opciju i ona nije dobra za nas. Ibrahimović je naš ključni čovjek, a moguće je da neće igrati veliki derbi protiv Juventusa”, zavapio je Milanov dopredsjednik Adriano Galliani.

“Ipak se nadam da će dobiti kaznu od dvije utakmice, to bi možda bilo i primjereno. Tada ne bi igrao protiv Udinesea i Cesene, a vratio bi se u sastav protiv Juventusa. Učinit ćemo sve da tako bude, jer tako bi bilo i korektno.”