Izdvojeno Nogomet Sport

Galliani: Tevez jedina želja

Ukoliko AC Milan ne uspije da dovede Carlosa Teveza iz Manchester Cityja u januarskom prijelaznom roku, neće posezati za novim pojačanjima, izjavio je dopredsjednik AC Milana Adriano Galliani.

“Rossoneri” su spremni da čekaju na dolazak argentinskog napadača, a Galliano je poručio da je klub voljan da čeka do 31. januara, posljednjeg dana prijelaznog roka, uprkos interesovanju PSG-a za 27-godišnjeg igrača.

Priznao je da bi Tevez trebalo da bude zamjena za Antonija Cassana, koji se oporavlja od operacije srca.

“Ovo je težak period kada su u pitanju finansije, ali pokušavamo da navijačima damo božićni dar”, kazao je Galliani za “Sky Sport 24”, prije nego što je naveo da taj poklon neće biti napadač Catanije Maxi Lopez.

“Maxi Lopez? Rekao sam da ćemo čekati na Teveza do kraja prijelaznog roka. Ako on ne dođe, nastavit ćemo sezonu s istim igračkim kadrom. Mislim da će Tevez biti dovoljan, jer da nemamo problem s Cassanom, ne bismo ni dovodili pojačanje“, kazao je Galliano, koji je uvjeren i da će trener Massimiliano Allegri produžiti ugovor, koji mu ističe na kraju sezone.

“Massimiliano želi da ostane s nama, a i mi to želimo. Ne sumnjam da ćemo postići dogovor”, izjavio je dopredsjednik italijanskog kluba.

Milan je godinu završio na diobi prvog mjesta s Juventusom.

Fena/Informer.ba