Izdvojeno Nogomet Sport

Gasi se još jedan talent: Dinamo suspendovao Bosanca Alena Halilovića

Jedan od najvećih Dinamovih talenata fudbaler bh. korijena, Alen Halilović, odbio je popisati višegodišnji ugovor sa zagrebačkim klubom, nakon čega je suspendovan na dvije godine. To znači da u tom periodu ne može nastupati ni za jedan hrvatski, ali ni za jedan klub u inostranstvu.
“On je suspendovan, dvije godine se ne može registrovati niti za jedan hrvatski klub, ali isto tako ne može niti u inostranstvo! Gdje je? Po našim informacijama s tatom je na Hvaru” – kazao je direktor Dinamove škole Romeo Jozak, prenosi Jutarnji.hr

Halilović je rođen 1996. godine. Prošao je Dinamovu školu fudbala i nastupao za mladu ekipu “Modrih”. Njegov otac Sead je bio trener u nogometnoj školi Dinama. On navodno ne želi da njegov sin potpiše sedmogodišnju vjernost Dinamu, tako da je Alen nakon prethodnog upozorenja zaista suspendovan na dvije godine, piše hrvatski portal 24sata.

Jedan od vrhunskih talenata zagrebačkog kluba bi tako mogao propasti. Ranije je usmeni dogovor između uprave kluba i Alenovog oca bio da se mladi fudbaler pojavi početkom nove sezone, ali se to nije dogodilo.

Prema informacijama koje imaju Dinamovi zvaničnici, Alen se nalazi na Hvaru.Hrvatski mediji, svjesni talenta mladog Halilovića, apeluju da se hitno pronađe rješenje koje će omogućiti Alenu da zaigra za U 16 reprezentaciju Hrvatske.

Za Halilovićeve usluge su zainteresovani i čelnici Real Madrida,  čiji su skauti pratili njegov napredak. Kakva je sudbina ovog talentovanog igrača, ostaje da se vidi.

Informer.ba