Izdvojeno Nogomet Sport

Gerrard sve bliže povratku u početnu postavu Liverpoola

Liverpoolov vezni igrač Steven Gerrard je sve bliže povratku u početnu postavu svog tima nakon što se vratio treniranju.

Kapiten ”Redsa” je povrijedio preponu u martu zbog čega nije igrao ostatak sezone. Tridesetjednogodišnji Gerrard je priznao da mu je bilo teško vratiti se treninzima.

“Trenirao sam maksimalno posljednja dva dana. Mom organizmu je to teško palo jer sam morao postići visok nivo spremnosti i snage. Sada sam u igri s ostatkom tima. Teško je, igra se brzo i jako sam umoran u ovom trenutku’‘, izjavio je Gerrard za klupsku internet stranicu.

Kupovina pojačanja se isplatila Liverpoolu, koji je osvojio sedam bodova iz tri susreta, što je najbolji početak sezone za ”Redse” u posljednjih nekoliko godina.

Gerrard je istakao da su pojačanja kao Charlie Adam, Stewart Downing i Jordan Henderson stvorila dobru atmosferu na “Anfieldu”.

“Atmosfera u ekipi je fantastična. Išao sam na utakmice iako sam bio povrijeđen. Imamo visoko samopouzdanje, svi su nasmijani i uživaju u treninzima, što se vidi po našoj igri“, rekao je Gerrard.

 

Fena/Informer.ba