Izdvojeno Nogomet Sport

GOŠK slavio protiv Borca rezultatom 1:0

Fudbaleri Borca pali su i u Gabeli. U današnjoj utakmici 12. kola Premijer lige BiH poraženi su od GOŠK-a (0:1).

Početak utakmice u Gabeli obilježio je slobodan udarac Kajkuta. Sa vrha šesnaesterca „bombarder“ Banjalučana šutirao je preko gola Schrenga. Samo šest minuta kasnije identična situacija, ali pred golom Avdukića. Nakon „faula“ sa 16 metara pucao je Bošnjak. Prebacio je zid, lopta je išla u prvi ugao već savladanog golmana Borca. Ipak, odsjela je na prečki i otišla u gol aut.

I nakon toga igralo se obostrano otvoreno, ali bez izglednijih prilika. Bilo je tako sve do 32. minuta, kada se zbog vodstva GOŠK-a desila erupcija oduševljenja na stadionu „Podavala“. Karić se na vrhu šesnaesterca oslobodio svog čuvara, te poslao loptu u donji desni ugao gola Borca.

Do kraja prvog dijela Gabeljani su apsolutno kontrolisali igru, imali inicijativu, ali na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću GOŠK-a. Koliko je aktuelni prvak bio loš govori podatak da za 45 minuta nisu uputili ni jedan udarac u okvir gola tima trenera Milomira Odovića.

Igrao se 55. minut kada je Šiljak propustio priliku da riješi pitanje pobjednika u Gabeli. Avdukić je napoustio gol, a Dudić odigrao povratnu za Šiljka koji iz prve puca preko nebranjenog gola. Nešto kasnije Mus je istrčao kontru i sa 15 metara šutirao, a lopta otišla pored stative. Stativa je spasila goste u 74. minutu, kada se Karić odlično snašao rezonski šutirao, no Banjalučani su imali sreće.

Igra Borca bila je za neprepoznati u Gabeli i zato ne čudi što su lagano poraženi.

 

SCsport/Informer.ba