Izdvojeno Nogomet Sport

Guardiola: Moramo biti puno bolji nego u Rimu 2009.

Iako je momčad Barcelone u finalu Lige prvaka 2009. godine u Rimu pobijedila Manchester United s 2-0, trener katalonskog diva Pep Guardiola tvrdi da predstava koju je njegova momčad tada pokazala neće biti dovoljna za novi trijumf nad ”crvenim vragovima” u novom finalu Lige prvaka, ovoga puta na Wembleyju.

 

Guardiola kaže da je nekoliko puta pogledao snimku rimskog dvoboja s družinom Alexa Fergusona. Usprkos pobjedi i osvajanju naslova, s dosta elemenata nije bio zadovoljan. Barem tako tvrdi večer uoči najveće utakmice sezone..

” Igrali smo lošije u Rimu nego što želimo igrati u subotu na Wembleyju. Znam da vam je čudno što to govorim. Naravno da mi je drago što smo dobili tu utakmicu u Rimu, ali ovoga puta moramo puno bolje ako želimo do novog trijumfa. Moramo igrati puno brže. Nismo bili dovoljno dobri protiv Uniteda prije dvije godine u smislu intenziteta i još nekih drugih stvari. Uporno sam to ponavljao igračima zadnjih nekoliko dana. Ukoliko ćemo u subotu ponoviti predstavu iz Rima, nećemo pobijediti!” smatra Guardiola.
” Baš sve me brine kada govorimo o Manchester Unitedu. Imaju fantastične, moćne i ubojite igrače. Jednako su dobri kao i mi. Dobro znamo kako oni funkcioniraju. Jedna su od najkompletnijih momčadi koju sam ikada vidio. Zbog toga moramo odigrati veliku partiju” dodao je Guardiola.
“Jake točke Manchestera? Ima ih jako puno? Slabe točke? Imaju i njih puno. Morat ćemo ih znati iskoristiti.
Spremni smo i u dobrom raspoloženju. Bilo je nekih stvari na treninzima zadnjih dana s kojima nisam bio najsretniji, no, generalno smatram da smo spremni za ovaj veliki izazov. Ukoliko odigramo kao što smo igrali ove sezone i ako damo sve od sebe, vjerujem da će to biti dovoljno za našu pobjedu”.
Ukoliko Barcelona doista još jednom slomi Manchester United, bit će to 10. trofej katalonskog kluba tijekom trogodišnjeg mandata Guardiole na klupi. Neki smatraju kako bi to bilo dovoljno za kvalifikaciju ”najveće momčadi svih vremena”…
“Ne mogu odgovoriti na to pitanje, to je nemoguće. Cruyffov Ajax, Sacchijev Milan, Di Stefanov Real Madrid ili Peleov Santos, sve su to velike momčadi o kojima bi se također moglo tako pričati. Ako netko za 10 godina kaže da je gledao ovu Barcelonu i uživao u njezinom nogometu, bit će to lijepo čuti. No, reći da smo najbolji svih vremena je nemoguće. To naprosto nije istina. Barem sada. Treba proći vremena da biste sudili o najboljima svih vremena. To vam je poput filmova. Tek nakon određenog vremena možete suditi koliko je neki film zapravo dobar” – kaže Guardiola.
Netko iz redova španjolskih medija sugerirao je da bi ovo mogao biti i Guardiolin oproštaj od Barcelonine klupe, natuknuvši da ga na njoj možda neće biti na početku sljedeće sezone…
“Danas stvarno nije taj dan u kojem bi želio o tome govoriti. Priču mog odlaska ostavite za neki drugi dan” zaključio je trener Barcelone, prenosi sportin.
Informer.ba