Izdvojeno Nogomet Sport

Hadžialagić: Čekaju se papiri iz Meksika za Alena Škoru

Nakon dosta bure u preteklom periodu, na Koševu se situacija smirila, i svi u FK Sarajevo su maksimalno skoncentrisani na mečeve Europa lige koji slijede. Na današnjoj press konferenciji kojoj su prisustvovala oba klupska direktora, Edim Hadžialagić i Suad Muzurović, predstavljena su pojačanja Bordo tima za narednu sezonu. Kao što je poznato i od ranije, od slijedeće sezone na u redovima koševskog premijerligaša igrati će dvojac Šmigalović – Haskić koji je prošlu sezonu nastupao za Budućnost iz Banovića. Pored pomenutog dvojca ugovore sa Sarajevom su potpisali Đakovac i Bajraktarević, te povratnik u dres Sarajeva Ajdin Maksumić.

Pred gostovanje švedskom Orebru u okviru drugog kola kvalifikacija za Europa ligu igrači Sarajeva zrače otpimizmom i obećavaju dobru partiju protiv švedskog tima koji je u posljednja četiri nastupa u domaćem prvenstvu upisao isto toliko poraza.

Prema onome što je kazao Edim Hadžialagić, sportski direktor klub, Sarajevo je jako blizu angažovanja nekadašnjeg ljubimca navijača Bordo tima, Alena Škore.

Čekaju se papiri iz Meksika za Alena Škoru i nadam se da će ovaj transfer biti realizovan do kraja ove sedmice“, kazao je Hadžialagić, koji je potom nabrojao imena fudbalera koji su u ovome prelaznom roku pojačali Sarajevo.

 

SCsport/Informer.ba