Izdvojeno Nogomet Sport

Haris Medunjanin najskuplji igrač Željinog protivnika

Nakon što je Željezničar sinoćnjim remijem u Tiraspolu protiv Sheriffa obezbijedio plasman u narednu fazu Europa lige, u njenom 3. pretkolu protivnik aktuelnom osvajaču Kupa BiH biti će izraelski Maccabi iz Tel Aviva.

U redovim Hapoelovog gradskog rivala, od kojeg je Željezničar eliminisan prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka, svoju drugu sezonu igra bh. reprezentativac Haris Medunjanin. Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije je prije dvije sezone iz španskog Valladolida stigao na Bloomfield stadion i trenutno je prema web stranici transfermarkt.de najvrijedniji fudbaler „žutih“, a njegova vrijednost procjenjuje se na oko 2 miliona eura. Nakon Medunjanina najvrijedniji fudbaler u redovima ekipe je Argentinac Roberto Colautti koji ima i izraelsko državljanstvo.

Ukupna vrijednost ekipe Ivanira Mordechaya koja u svom pogonu ima 29 fudbalera iznosi nešto više od 13 miliona eura, dok “plavi” prema istoj stranici vrijede oko 6.250.000 eura.

Pored bh. internacionalca u redovima Maccabija, koji je prošlu sezonu završio na trećoj poziciji, nastupa i Crnogorac Savo Pavičević.

Nekadašnji fudbaler holandskog AZ-a u protekloj sezoni nosio je dres sa brojem šest, dok je pred početak ove odabrao “cenera”.

 

SCsport/Informer.ba