Izdvojeno Nogomet Sport

Thierry Henry potpisao za dvomjesečni ugovor sa Arsenalom

Došao sam da bih sjedio na klupi i to je sasvim u redu” izjavio je za službene internetske stranice Arsenala francuski nogometaš Thierry Henry(34) nakon što je potpisao dvomjesečni  ugovor.

Formalno je dvomjesečna suradnja realizovana u petak. Francuski napadač koji je pod ugovorom s američkim New York Red Bullsima pomoći će svom bivšem klubu tokom januara i februara, te popuniti rupu u napadu koju su odlaskom na Afrički kup nacija ostavili Gervinho (Obala Bjelokosti) i Chamakh (Maroko).

Ovo je prilično nerealno ako ćemo iskreno. Ali, kad je u pitanju Arsenal, srce uvijek govori umjesto mozga ” rekao je Henry nastavivši:

Kada sam čuo za plan, generalno mi se svidio. Moram, međutim, reći da ne dolazim natrag da bih glumio heroja ili da bih nešto dokazivao. Jednostavno dolazim pomoći. Ljudi to moraju razumjeti.Riječ je o posudbi. Tu sam da nadomjestim prazninu izazvanu odlascima Gervinha i Chamakha i to ću činiti. Sjedit ću većinu vremena na klupi i time ću biti sasvim zadovoljan. Trener već ima momčad kojoj ide dobro. Ja ću samo biti dio nje “rekao je Henry te navijačima svoga istinskog kluba, Red Bullsa, obećao da će se vratiti na početku nove MLS sezone:

Želim od početka igrati za Red Bullse i osvojiti naslov prvaka. Nadam se da je ovo dvostruko korisna situacija: Arsenalu ću biti na pomoći, a u Red Bullse ću se vratiti u takmičarskoj formi formi“.

O najnovijem je pojačanju, najboljem strijelcu u istoriji kluba s 226 golova u 369 nastupa, menadžer Arsene Wenger kazao:

Vrlo sam sretan. Bila je ovo naša zajednička želja. Siguran sam da će nam tokom dva predstojeća mjeseca Thierry predstavljati ogroman kapital, kako na travnjaku tako i u svlačionici“, piše Jutarnji list.

 

Informer.ba