Izdvojeno Nogomet Sport

Horde Zla: Svi u napad jedan je Hase!

Horde Zla, jedina navijačka grupa FK Sarajevo, najaljuju spektakl i gromoglasnu podršku svojim ljubimcima u uzvratnom susretu 2. pretkola kvalifikacija za grupnu fazu Europa lige. Fanovi Bordo tima svoje ljubimce za podršku nisu uskratili ni preko 2000 kilometara udaljenom Orebru, a prema priči mnogih fudbalera koševskog premijerligaša upravo je njihova podrška bila presudna za i pozitivan rezultat.

Prilikom gostovanja na Behrn Areni Horde su pokazale da pored velike ljubavi prema klubu niti ljubav prema svojoj domovini nije u drugom planu. Nakon što su izvjesili transparent „Never forget Srebrenica“ delegat meča naredio je uklanjanje istog, ali su bordo fanovi ostali čvrsti i nisu dozvolili njegovo uklanjanje.

Pred sutrašnji duel grad je obljepljen plakatima kojima se pozivaju članovi grupe i simpatizeri bordo kluba da u što većem broju dođu na Olimpijski stadion Koševo „Asim Ferhatović – Hase“, a upravo je jedna od aktivnosti Hordi bila iscrtavanje prelijepog grafita na potpornom zidu pomoćnog stadiona.

Valjda je igračima jasna poruka sa grafita, piše: Svi u napad jedan je Hase!

 

SCsport/Informer.ba