Izdvojeno Rukomet Sport

Hrvati: “Ne idite u Srbiju”

Rukometni savez Hrvatske poručio je svojim navijačima da ne putuju na završnicu Evropskog prvenstva u Srbiji.

„Pokušavamo da uradimo sve što je do nas, ali u ovakvim situacijama organizator je bespomoćan. Trebalo bi da dovede 50.000 policajaca da bi sve prošlo kako treba. Moramo da se prilagodimo teškoj situaciji“, rekao je potpredsjednik Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac.

„Jedino što mi možemo da preporučimo navijačima da uopšte ne dolaze u Srbiju, jer mislimo da je to najpametnije“, dodao je Golac.

Hrvatska državna televizija navela je i da su pojedine turističke agencije otkazale aranžmane za dolazak u Beograd, što je potvrdio i predsjednik tamošnjeg Saveza Sandi Šola.

Grupa huligana u utorak uveče napala je u Novom Sadu i u Rumi kolone vozila sa hrvatskim navijačima koji su se vraćali sa utakmice protiv Francuske. Srpska policija poslije toga privela je 12 osoba koji su osumnjičeni za organizaciju napada. Novi napad organizovan je u srijedu uveče, kada su zapaljena dva automobila sa hrvatskim tablicama.

Prvi čovjek Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je da sigurno neće biti organizovanih dolazaka hrvatskih navijača, već da će oni dolaziti u manjim grupama, prenosi Tanjug.

Srbija i Hrvatska se sastaju u polufinalu Evropskog prvenstva u petak od 20.15 časova u „Beogradskoj areni“, a prije toga igraju Danska i Španija.

 

Informer.ba