Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Hrvatski mediji/ Safetovi lavovi bolji od Ćirinih zmajeva: Hrvatska nema šanse protiv “pariške” BiH

Bosna i Hercegovina je hrabrom i napadačkom igrom na Stade de Franceu pokazala kako će ovaj put u dodatnim kvalifikacijama puno skuplje prodati kožu, nego prije dvije godine protiv Portugala, koji ih je pobjedama u Lisabonu i Zenici izbacio iz utrke za SP, kada je svoju originalnu domovinu s klupe vodio Miroslav Ćiro Blažević.

Sušićevi izabranici se nisu, poput Srne i Bilića, zadovoljili drugim mjestom, nego su u iznimno jakoj grupi (Francuska, Rumunjska, Bjelorusija, Albanija), nakon što su kolo prije kraja osigurali drugu poziciju, krenuli na “sve”. Međutim, taj juriš nije bio protiv Luksemburga u Zenici, nego usred Pariza, protiv lidera skupine Francuske.

Igrom i pristupom u Parizu, BiH je pokazala svim nositeljima, pa i Hrvatskoj, kako je trenutno možda najmanje poželjan od svih suparnika, jer Hiddinkova Turska se plasirala zahvaljujući Njemačkoj, dok se javnost okrenula prema izborniku i igračima, Crna Gora je vidljivo u silaznoj putanji, a Estonije nikad ne bi ni bilo ovdje da Srbija u odlučujućoj utakmici ne promašuje penal, a gol prima s centra.

Naravno, Hrvatska je nominalno bolja reprezentacija od BiH, kao što će i naši cinični navijači zapitati “Kakva je to reprezentacija za koju igra Pandža?”, ali pogledajte kako Bosanci i Hercegovci igraju u Parizu, a Hrvati u Pireju i vidjet ćete zašto ovakav naslov, piše Index.hr

BiH je uraganski napala zateknutu Francusku i gol sjajnog Huga Llorisa, koji je cijelo prvo poluvrijeme bio pod kanonadom Džeke, Pjanića i kompanije. Mediji u susjednoj državi nabrojali su čak sedam velikih prilika za BiH u prvom dijelu, dok se kod Nasrija, Meneza, Maloude, Remyja i ostalih nije imalo što brojati, jer prijetnji nije ni bilo.

 

Nije nikakvo čudo da je BiH vodila na poluvremenu Džekinim golom, ali je ozlijeđenog golmana Kenana Hasagića u pauzi morao zamijeniti Asmir Begović. U nastavku je iz igre morao i Mensur Mujdža.

Potencijalni suparnik Hrvatske reprezentacije u play-offu dokazao je da zna biti opasan i kada je defanzivnog garda. Sušić je u drugom poluvremenu naredio umornim igračima (pobijedili Bjelorusiju 3:0 prošlog petka) da se povuku i priliku čekaju iz kontri. I tako su bili opasni, ali Lloris je bio nesavladiv. piše Index.hr

Škotski sudac Thompson podsjetio je (doduše u blažoj verziji) kako su Francuzi izborili prošlo veliko takmičenje. Kao što su u JAR otišli zahvaljujući Henryjevom rukometu protiv Iraca, tako su sada izravno sudjelovanje na EP uhvatili iz sumnjivog penala u 77. minuti, za kojeg je upitno je li uopće bio prekršaj, a ako je bio, ostaje pitanje je li Dubrovčanin Spahić Nasrija uopće srušio u kaznenom prostoru.

Posljednjih pet minuta BiH opet u valovima napada ne bi li dohvatila pobjedu i izravan odlazak na Euro.

 

Index.hr/Informer.ba