Izdvojeno Nogomet Sport

HŠK suspendovao Milu Pehara

HŠK Zrinjski ogradio se i osudio jučerašnje ponašanje dijela navijača Zrinjskog, koji su izazvali prekid kup utakmice Zrinjski – Velež, te je zbog “neprimjerenog ponašanja” suspendirao svoga igrača Milu Pehara

“Hrvatski športski klub Zrinjski se ograđuje od huliganskih ispada dijela navijača sa istočne tribine, koji su svojim neprimjerenim ponašanjem ugrozili sigurnost sudionika gradskog derbija i okaljali ugled kluba. Unatoč činjenici da je klub poduzeo sve potrebne radnje u organizaciji navedene utakmice došlo je do prekida iste, na što Zrinjski kao klub nije mogao utjecati. Napominjemo da smo u organizaciji utakmice uradili sve što je bilo moguće, ispoštovali broj traženih osoba za zaštitu, dogovorili sve ostale radnje sa predstavnicima Policijske uprave Mostar, predstavnicima Grada Mostara i predstavnicima FK Velež”, navodi se u priopćenju za javnost.

HŠK Zrinjski odlučio se i na suspenziju Mile Pehara, do okončanja disciplinskog postupka.

Podsjećamo, nakon vodećeg gola Veleža na samom kraju utakmice, navijači Zrinjskog upali su na teren te su pokušali fizički napasti igrače Veleže.

U jednom trenutku, nogometaš Zrinjskog Mile Pehar pokušao je saplesti igrača Veleža Tarika Crnkića, koji je trčao prema svlačionici.

Također, kako je objavljeno na službenoj stranici Nogometnog saveza BiH, zbog ovog poteza izbornik U-21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić odlučio je odreći se Peharovih usluga za predstojeće kvalifikacijske utakmice mlade reprezentacije s Njemačkom i Ciprom.

 

Fena/Informer.ba