Izdvojeno Nogomet Sport

Ibrahimović Guardioli: Nemaš muda

 Zlatan Ibrahimović u svojoj autobiografiji, koja će se na tržištu pojaviti za oko dvije sedmice, između ostalog pisao je i oo eri u Barceloni, istina kratkoj.Međutim, jako zanimljivoj, s obzirom da se vrlo brzo sukobio sa Guardiolom…
Tadašnji igrač Barcelone napao je verbalno trenera Josepa Guardiolu i optužio ga za nedostatak hrabrosti zbog poraza i ispadanja od milanskog Intera u polufinalu Lige prvaka (ukupni rezultat 3-2) koji se zbio samo nekoliko dana ranije.

Švedski dnevnik Aftonbladet navodi da Ibrahimović u svojoj autobiografiji, koja će biti objavljena za dvije sedmice, otkriva kako je optužio Guardiolu da se boji tadašnjeg Interovog, a aktualnog Realovog trenera Josea Mourinha.

Vikao sam na njega: “Nemaš muda!, a rekao sam mu i gore stvari od toga. Rekao sam: Usrao si se zbog Mourinha! Odi kvragu. Bio sam potpuno lud. Da sam bio na Guardiolinom mjestu, bio bih prestravljen” – stoji između ostalog u prvom poglavlju Zlatanove knjige.

Bivši igrač Ajaxa, Juventusa i Intera otkrio je i svoje mišljenje o ubojitom Barçinom triju Messi-Xavi-Iniesta.

” Atmosfera u svlačionici bila je pretiha za mene. Messi, Iniesta i Xavi uvijek su sve slušali bez protesta, bili su poput školaraca. Ja nisam takav i nisam mogao biti svoj”.

Poseban Guardiolin favorit, otkriva Ibrahimović, bio je Messi.

– Messi je tada tražio da igra na drugoj poziciji. Želio je igrati centralnog napadača i dobio je što je htio. Ja nisam imao dobar odnos s trenerom, jedva da me pogledao”.

Ibrahimović je u Barcelonu stigao iz Intera na ljeto 2009. godine uz 46 milijuna eura odštete, ali je napustio Camp Nou nakon samo jedne sezone ondje provedene i potpisao je za AC Milan.

 

Sportin/Informer.ba