Izdvojeno Nogomet Sport

Ibrahimoviću tri utakmice suspenzije

Švedski napadač Milana i drugi najbolji strijelac talijanskog nogometnog prvenstva Zlatan Ibrahimović kažnjen je s tri utakmice zabrane nastupa zbog nedjeljnog incidenta u dvoboju 22. prvenstvenog kola protiv Napolija…

U 64. minuti je Ibrahimović dobio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača. Odglumio je Šveđanin da želi zagrliti suigrača Antonija Nocerina ali je, zapravo, ispruženom rukom preko ramena opalio šamarčinu Salvatoreu Aronici.

Ovakva kazna znači da će “rossoneri” bez najboljeg strijelca biti u utakmicama protiv Udinesea, Cesene i u velikom derbiju protiv Juventusa 25. februara.

Prošle je sezone Šveđanin propustio pet utakmica zbog vlastitih gluposti. Kaznu od dva susreta suspenzije dobio je zbog udaranja protivničkog igrača u trbuh, a tri utakmice suspenzije zbog verbalnog vrijeđanja linijskog suca.

Milanov trener Massimiliano Allegri, koji je izbačen sa susreta protiv Napolija u 89. minuti zbog pretjeranog protestiranja, prošao je zbog spomenutog prekršaja s opomenom i novčanom kaznom od 3000 eura.

 

Totalsport/Informer.ba