Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Ibraković: Misimović je spreman doći na Koševo

Zvjezdan Misimović se u Minhenu, sastao sa Generalnim direktorom FK Sarajevo Dinom Selimovićem i Sportskim direktorom Bordo kluba, Abdulahom Ibrakovićem, i razgovarao o mogućem dolasku u Premijer ligu BiH i nastupu za klub sa Koševa.

Ovu vijest je Sport033 potvrdio i sportski direktor FK Sarajevo, koji  je u telefonskom razgovoru rekao sljedeće:

– U protekla dva dana boravili smo u Njemačkoj gdje smo se sastali sa Zvjezdanom Misimovićem i razgovarali o njegovom dolasku u naš klub. Sasvim sigurno je da je Zvjezdan jedan od igrača koji bi nama kao klubu puno značio u svakom mogućem smislu, rekao nam je Ibraković te nastavio:

– Upoznali smo Misimovića sa planovima i vizijom kluba, približili smo mu naš projekat, a igrač kao on bi se idealno uklopio u našu ekipu i sasvim sigurno preuzeo ulogu lidera, na koju je navikao tokom svoje karijere. Dolazak igrača kvalitete i reputacije Zvjezdana Misimovića automatski bi digao i rejting Premijer lige BiH.

Šta je o cijelom projektu rekao i sam Misimović?

– Misimović je bio zadovoljan planom i vizijom kluba koji smo mu predočili, te nakon razgovora sa njim dogovorili smo se da on uzme malo vremena kako bi donio odluku. U svakom slučaju, Misimović je ostavio otvorenom mogućnost da nas pojača već u januaru, a ono što raduje je njegova spremnost da na svaki mogući način pomogne našem klubu u ostvarivanju naših ciljeva.

Na pitanje koliko je realno da Misimović od proljeća obuče bordo dres, Ibraković je bio zagonetan:

– Sve će se znati nakon našeg narednog sastanka, koji će se desiti u narednih par sedmica.

Kako  je za Sport033 dodao pri završetku razgovora Sportski direktor kluba iz Titove 38b, Misimović sasvim sigurno neće biti jedina zvijezda ovog prelaznog roka koja će stići na Koševo.

 

 

Informer.ba