Izdvojeno Nogomet Sport

Igrači Barcelone će na teren u majicama podrške Davidu Villi

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) dozvolila je nogometašima Barcelone da u nedjelju, uoči finala Svjetskog klupskog prvenstva protiv Santosa, istrči u majicama s porukom podrške povrijeđenom suigraču Davidu Villi.

Španski je napadač u polufinalnoj utakmici SP-a protiv Al Sadda slomio potkoljeničnu kost lijeve noge. Već se vratio u Barcelonu gdje ga u ponedjeljak očekuje operacija. Na teren bi se mogao vratiti najranije za četiri do pet mjeseci.

Vodstvo evropskog prvaka odaslalo je, stoga, molbu, FIFA-i da se Lionel Messi i društvo pojave u nedjelju na stadionu u Yokohami s majicama podrške Villi, a Izvršni odbor krovne svjetske nogometne organizacije je u subotu upalio zeleno svjetlo za takvu akciju.

Treba spomenuti da je FIFA u ovakvim situacijama puno blaža od Evropske nogometne federacije (UEFA) koja ne dopušta nikakve poruke na terenu. Tako je prije nekoliko mjeseci zabranila nogometašima Real Madrida da uoči utakmice Lige prvaka izraze podršku Barceloninom stoperu Ericu Abidalu koji je bio podvrgnut operativnom zahvatu zbog raka jetre.

 

Totalsport/Informer.ba