Izdvojeno Košarka Sport

Ima li kraja senzacijama Makedonaca! Izbacili domaćina Litvu u četvrtfinalu Eurobasketa!

Iaku su u furioznom početki na Eurobasketu pokazali da imaju vrlo dobru ekipiu, malo je ko Makedoncima davao bilo kakve izglede uoči okršaja protiv Litvanije, pred punom dvoranom domaćih navijača u Kaunasu.

No, momčad Marina Dokuzovskog ni u jednom trenutku u srijedu nije dopustila Litvancima da se odlijepe na veću razliku. Domaći su košarkaši najveću prednost imali u drugoj četvrtini kada su poveli s 31-22, ali na poluvrijeme su otišli samo s plus četiri (34-30).

I u nastavku su Litvanci uglavnom održavali vodstvo od nekoliko poena (Makedonija je nakratko povela s 42-41), da bi onda u zadnjim sekundama sve ispustili. Pri 65-63 Litva je imala napad, ali je Jasikevičius 33 sekunde prije kraja izgubio loptu.

McCalebb je propustio izjednačiti, domaći su uzeli loptu, ali Songaila ju je izgubio nakon samo pet sekundi. Makedonci su dobili drugu priliku i iskoristili je, Ilievski je zabio tricu za vodstvoi 66-65, 11 sekundi prije kraja. Jasaitis je pokušao preokrenuti, ali je promašio dvije sekunde prije završetka dvoboja, a Ilievski je s crte slobodnih bacanja postavio konačni rezultat.

Sjajni Bo McCalebb je ponovno predvodio Makedoniju s 23 koša, Vojdan Stojanovski je dodao 15, a Vlado Ilievski 12. Robertas Javtokas je za Litvu ubilježio 13 poena i šest skokova.

 

Gol.hr/Informer.ba