Izdvojeno Nogomet Sport

Iniesta kupio dionice Albacetea

Barcelonin fudbaler Andres Iniesta kupio je 7000 dionica španskog trećeligaša Albacetea, kluba u kojem je kao 10-godišnjak počeo fudbalsku karijeru.

Predsjednik Albacetea Rafael Candel otkrio je podatke o dokapitalizaciji kluba, i to nakon treće i posljednje emisije dionica na tržištu kapitala.

Ukupno je klub ulagačima ponudio 20.000 dionica vrijednih ukupno 1.2 miliona eura, od čega je 7000 kupio Iniesta uloživši u njih 420.000 eura. Prodao je klub dosad 15.077 dionica, što je, kako tvrdi predsjednik, iznad svih očekivanja.

Ulazak 27-godišnjega španskog reprezentativca u vlasničku strukturu kluba bit će nagrađena foteljom za njegova oca Josea Antonija. Iniesta senior postat će u najmanju ruku član Upravnog odbora, a možda čak i, potvrdi li ga klupska skupština, dopredsjednik Albacetea.

Vlasnički angažman u klubu iz kojeg je 1996. godine kao 12-godišnjak otišao u La Masiju trebao bi pomoći finansijski oporavak Albacetea, koji je prošle sezone, pritisnut problemima finansijske prirode, ispao iz druge u treću ligu.

 

Totalsport/Informer.ba