Izdvojeno Nogomet Sport

INTERVJU/ Jahić: Ronaldo mi je rekao da smo p…. što nismo igrali u Sarajevu

U reprezentaciju se vratio u najboljem mogućem momentu. Kada je selektoru škripalo u zadnjoj liniji, uoči mečeva baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Portugala poziv je poslao na Kipar. I nije pogriješio.

Sanel Jahić, defanzivac APOEL-a odgovorio je na najbolji mogući način i perfektno je odradio 90 minuta iako mu posao nije bio lagan, jer je na njegovoj stranio bio jedan od najboljih fudbalera na planeti, Cristiano Ronaldo.

Atmosfer je super. U Zenici smo odradili što smo trebali. Nismo primili gol i to je bilo najbitnije. Cilj nam je bio da na revanš u Lisabon dođemo sačuvane mreže. I uspjeli smo u tome “, rekao je jahić na početku razgovora za Sport Centar.

SC: Kako ste zadovoljni nastupom u Zenici, obzirom da Vas dugo nije bilo u reprezentaciji?

JAHIĆ: “Prezadovoljan sam. Ali, svi smo odigrali dobro, tako da smo zaslužili taj rezultat. Teren je bio izuzetno težak, utakmica nije bila lijepa za oko, ali jednostavno morali smo nabijati. Sve za rezultat. Kada Pepe u jednoj utakmici izbije deset lopti, onda možete misliti kakva je utakmica“.

SC: Kakav su na Vas dojam ostavili Portugalci?

JAHIĆ: “Ništa specijalno. Nemaju kolektiv što je u današnjem fudbalu itekako bitno. Sve se svodi na poteze individualaca, Ronalda i Nanija. Kada zaustaviš njih dvojicu, a za to je potrebno udvajanje, onda nema problema. Ako ih pustiš samo na sekundu, e onda je problem. Znaju kazniti i najmanju neopreznost“.

SC: To je znači recept i za revanš na Lužu?

JAHIĆ: “Znamo odakle nam prijeti opasnost i morat ćemo biti oprezni. Jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Međutim, ovdje će nam biti lakše nego u Zenici. Sada je pritisak na njima. Rezultat 0:0 natjerat će ih da igraju otvorenije”.

SC: A, to znači da će biti prostora i za naše napadače?

JAHIĆ:” Naravno. Imamo „ubice“ u napadu i ako nam ostave malo prostora znat ćemo to kazniti i postići gol koji bi nam 90 posto osigurao plasman na Evropsko prvenstvo“.

SC: A, penali?

JAHIĆ:” Bolje da ne dođe do penala, da to riješimo ranije. U boljoj smo poziciji“.

SC: Jeste li tokom utakmice razgovarali sa Ronaldom?

JAHIĆ:” Jesam. Počeo je pričati na engleskom, a ja sam mu odgovorio na španskom. Rekao mi da smo p…. i da smo se prepali, upitavši me što ne igramo u Sarajevu. Odgovorio sam mu da cijele kvalifikacije igramo u Zenici i da nema razloga da to mijenjamo. Nervozan je bio vjerovatno zbog toga što nije mogao ništa napraviti i onda je počeo provocirati. Nije mu to potrebno. On je veliki igrač i ne bi trebao tražiti svađu. Trebao bi malo igrati.”

Jahić se na okupljanju reprezentacije pojavio raspoložen i sretan. Kako i ne bi bio. Sa APOEL-om je na pragu plasmana među 16 najboljih ekipa Evrope.

Napravio sam pametan potez. Na Kipru ima tri, četiri kvalitetne ekipe i mi smo jedna od njih. Sretan sam i zadovoljan. Život je super, posebno zbog odličnih rezultata. Klub je odlično organizovan i zaista sam sretan zbog toga“, rekao je Jahić.

 

SCsport/Informer.ba