Izdvojeno Nogomet Sport

INTERVJU/ Misimović: Mislim da ću Portugal dočekati u top-formi

Nakon pet mjeseci Zvjezdan Misimović napokon je dočekao nastup od prve minute u prvenstvenoj utakmici za moskovski Dinamo.

U nedjelju su Moskovaljni pobijedili kod “fenjeraša” Toma iz Tomska 2-0, a bh. nogometni reprezentativac je u 28. minuti postigao vodeći gol na utakmici.

Najbitnije je da smo pobijedili. Istina je, dosta sam dugo čekao tu startersku poziciju. Nikad se nisam predavao i puno sam radio na sebi. Čak i više no što inače činim u normalnim okolnostima ” rekao je 29-godišnji ofenzivni veznjak u razgovoru za Totalsport.

U čemu je poenta? Zašto ne igrate redovitije? Je li problem u odredbi o maksimalno šest stranaca istodobno na terenu ili naprosto trener ima neke svoje ideje?

Teško je to objasniti. U Rusiji je to doista specifično. Uzmite Tomislava Dujmovića. Čovjek je hrvatski reprezentativac i uopće više nije u kadru. Riječ je o nekim specifičnim fudbalskim zakonitostima. To je jednostavno tako. Treba biti strpljiv i čekati svoju priliku“.

Jeste li vi svoju iskoristili? Planira li vas trener opet koristiti u nedjeljnom derbiju kod Spartaka?

Očekujem da ću igrati u toj utakmici“.

Kako ste se saživjeli s Moskvom? Osjećate li s ugodno?

Privatno sam vrlo zadovoljan. Familija je ovdje sa mnom. Sinčić mi je baš krenuo u školu. I u fudbalskom pogledu dobro guram, premda uvijek mogu bolje“.

Trenutno ste trećeplasirani na tabeli sa šest bodova zaostatka za vodećim Zenitom. Do kraja prvenstva imate još za odigrati 15 kola. Ima li Dinamo realne šanse za osvajanje naslova?

Rekao sam već da su Zenit i CSKA dvije ekipe koje odskaču kvalitetom. Mi, Spartak, Rubin, Anži i Lokomotiv tu smo negdje. Mislim da raspored snaga i dalje stoji isto“.

Stižu stalno vijesti o vašemu mogućem povratku u Njemačku. Ima li u tome išta istine?

Ne znam. Nisam to niti primjećivao. Ne zamaram se time. Vidjet ćemo šta će biti. U svakom slučaju, imam još dvije i po godine važeći ugovor s Dinamom“.

Kako se osjećate? Hoćete li dočekati utakmicu baraža s Portugalom u top-formi?

Dobro se osjećam, pogotovo sam se dobro osjećao u dvije zadnje utakmice. Radio sam cijelo vrijeme naporno i siguran sam da ću dva meča s Portugalcima dočekati sasvim spreman“.

Prošlo je dosta vremena od žrijeba. Kako sada gledate na priliku generacije koja je pred vama?

Vjerujem u naš uspjeh. Kakav bih sportaš bio kad ne bih vjerovao? Također, međutim, treba priznati da su Portugalci, ako se gleda realno, bolja momčad. No, u dvije utakmice šanse za našu pobjedu postoje“.

 

Totalsport.ba/Informer.ba