Izdvojeno Nogomet Sport

Istanbul BB predstavio Višću: Ovdje je fenomenalno

Edin Višća, doskorašnji igrač sarajevskog Željezničara predstavljen je danas u Istanbul BB. U klupskim prostorijama jutros je upriličena službena pres konferencija na kojoj je turskoj javnosti predstavljen naš reprezentativac.

Višća je petogodišnji ugovor sa Istanbulom potpisao u petak, a već u subotu debitovao je za novi klub i postigao prvjenac. Kako su turski novinari dočekali novog igrača Istanbula?

“Nisu opasni. Pitali su o prvim impresijama. Sve standaradno na što sam navikao i dok sam bio u Želji”, rekao je Višća u razgovoru za SCsport.ba.

O prvim impresijama u Istanbulu, Višća je govorio samo u superlativima.

“Zaista, ovdje je fenomenalno. Imamo izvanredne uslove za rad. Atmosfera je odlična i svi je podređeno klupskom uspjehu. Po cijeli dan provodim u klupskom kampu u kojem je lociran i hotel, tako da zaista imam samo riječi hvale”, naglasio je Višća.

Inače treba naglasiti da su Višćin transfer u Istanbul BB koji je Želji osigurao 400. 000 eura realizovali Edin Hrapović i Hadis Zubanović, a velike zasluge pripadaju i Kamilu Dizaru, direktoru Istanbula, koji se pobrinuo da sve protekne u najboljem redu.

 

Informer.ba