Izdvojeno Sport Tenis

Ana Ivanović u finalu WTA turnira u Baliju

Srpska teniserka Ana Ivanović ocjenila je da je u pobjedi nad Nađom Petrovom od 6:1,7.5 i plasmanu u finale WTA turnira u Baliju najvrijednija činjenica da nije poklekla pred napadima Ruskinje koja je bila nadomak preokreta.

Petrova je igrala sjajno u drugom setu, a imala je šansu i za preokret. Zadovoljna sam svojom igrom, jer nisam dopustila da olako izgubim stečenu prednost“, rekla je Ivanovićeva posle meča.

Ana je poslije ubjedljivo dobijenog prvog seta (6:1) u istom ritmu ušla i u nastavak meča, ali je Petrova snažno uzvratila i uvela neizvijesnot u set.

Ruska teniserka je promijenila taktiku i najterala Ivanovićevu na duže razmjene udaraca, igrajući na kartu strpljenja.

To joj se u prvi mah isplatilo, ali je srpska teniserka na vrijeme uspjela da nađe odgovor na ovaj taktički napad Petrove.

Ivanovićeva ne samo što je ostala “na nogama” poslije kontra udara Petrove, nego je prešla u kontraofanzivu, došla do brejka u 11. gemu i na kraju ostvarila vrijednu pobjedu.

Protivnica Ani Ivanović biće Anabel Medina Geriges, kojoj je drugi polufinalni meč zbog povrede predala Njemica Sabine Lisicki kod vođstva španske teniserke od 6:3, 4:6, 4:0.

 

Kurir/Informer.ba