Izdvojeno Nogomet Sport

Iz Rome poručuju: Krkića očekujemo sljedeće sedmice

Romin sportski direktor Walter Sabatini potvrdio je medijima da se klub “nada kako će sljedećee sedmicea kompletirati transfer Bojana Krkića iz Barcelone”.

Takvo je što vrlo realno za očekivati, no posao još uvijek nije zgotovljen. Nadamo se da će biti sljedećee sedmice“, dodao je Sabatini.

Krkić će tako, očito je, postati prvi Barcelonin nogometaš koji je posredstvom trenera Luisa Enriquea stigao u Rim. Novi Romin trener obećao je, podsjetimo, dovesti sa sobom neke članove Barcelone B, sastava kojeg je vodio, a i izrazio želju da u klub stigne i pokoji manje korišteni nogometaš najjače Barcelonine momčadi. Krkić ulazi u tu kategoriju.

Španjolski mediji ustvrdili su da je cijena transfera deset milionaeura, ali uz uvjet da Katalonci imaju pravo prvokupa u kupoprodajnom ugovoru bude li Roma prodavala tog igrača. Prema željenoj klauzuli Barcelona je inzistirala na mogućnosti da tog igrača vrati za 20 posto uvećanu cijenu od one prodajne, dakle, za 12 miliona eura.

Montella: Roma je uzela Enriquea jer on nema pritisak i predrasude

Vincenzo Montella, koji je drugi dio prošle sezone odradio kao trener Rome, prokomentirao je izbor Španjolca Luisa Enriquea za novog šefa struke ”vučice’

Montella je pak kroz četiri posljednja mjeseca vodio Romu pri svome debitantskom angažmanu u seniorskom nogometu. Dotad je vodio mladu Rominuekipu. Prošle sezone nije uspio izboriti plasman među četiri najbolje ekipe u Seriji A, Roma je bila šesta.

Veći dio uspješne igračke karijere Montella je kao napadač proveo upravo u Romi, u čijem se dresu i otišao u penziju 2008. godine. Logično je da će i dalje sa zanimanjem pratiti događaje na Olimpicu. On je u međuvremenu dobio dvogodišnji ugovor u Cataniji, a Roma je angažirala Enriquea…

Možda je Roma željela promjenu mentaliteta, stoga se opredijelila za stranog trenera koji neće osjetiti pritisak talijanskog nogometa i imati predrasude prema tome“, veli Montella.

“Za mene je bolje da sam promijenio zrak i odabrao manje prestižnu ekipu, koja će mi omogućiti trenerski razvoj. Drago mi je da sam u Cataniji zatekao vrlo dobro organizoban i strukturisan klub. Mislim da je to najbolja odluka koju sam u tom trenutku mogao donijeti.”

 

 

Index/Informer.ba