Izdvojeno Nogomet Sport

Izet Hajrović čeka poziv Safeta Sušića

Sezone u evropskim ligama odavno su završile. Zmajevi i nisu baš oduševili. Na prstima jedne ruke ostao bi višak za onog ko se može pohvaliti da je imao zadovoljavajuću sezonu iza sebe. Međutim, ako stvari gledamo globalno i u obzir uzmemo sve potencijalne kandidate za nacionalni dres, u tom slučaju stvari se malo mijenjaju jer ima i onih koji iza sebe imaju itekako uspješnu sezonu, ali koji, iz nekog razloga, nisu još uvijek dobili priliku da pokaži bh. javnosti svoje fudbalsko umijeće.

Iskoristio pruženu šansu

U ovom slučaju riječ je o Izetu Hajroviću, devetnaestogodišnjaku iz Grasshoppersa, koji će zasigurno pamtiti sezonu 2010./11. Ne zbog činjenice što su popularni Skakavci izborili opstanak u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Švicarskoj, već zbog činjenice da je bio jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi.

Iza sebe ima odličnu sezonu u dresu prvog tima Grasshoppersa za koji je odigrao 21 utakmicu odnosno proveo 982 minuta na zelenom terenu. Na svom kontu ima pet pogodaka, a vrijedi spomenuti da je stariji Hajrović zabio i dva gola u Kupu.

Mogu biti zadovoljan sezonom koja je iza mene. U prvenstvu sam dobio šansu 21 put i iskoristio sam je na najbolji način – govori Izet Hajrović u razgovoru za «San». Hajrovićeva djela na zelenom terenu uhvatili su brojni radari. Iz dobro obavještenih izvora saznajemo kako su za devetnaestogodišnjeg Hajrovića zagrijani klubovi iz Engleske, Italije, Njemačke…

Međutim, Izet ne želi govoriti o eventualnom odlasku iz Švicarske. Samo je kratko prokomentarisao:

Istina je da postoje interesi iz Engleske, Njemačke i Italije. Međutim, ne opterećujem se previše, volio bih ostati u Grasshoppersu“.

Debi protiv grčke?

Dakle, više nije tajna da Hajrovića žele u Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, ali je misterija da li ga Safet Sušić želi? Legendarni Pape za prijateljski susret 10. avgusta na Bilinom Polju protiv Grčke, najavio je nova imena, a da li će mjesta biti za Izeta ostaje da vidimo. Nema sumnje da je Pape ranijih godina bio selektor zasigurno ne bi gubili zvučna imena poput Zlatana Ibrahimovića. Za vrijeme Sušićevog mandata koji je blizu 18. mjeseci dobili smo novih kvalitetnih imena. Najviše nas raduju bekovi, Mujdža i Lulić, koji svoj posao obavljaju i više nego korektno. I Muhamed Subašić je novopečeni, kao i Muhamed Bešić na kojeg možemo računati u sledećih 10 do 15 godina! Pitali smo Izeta kakva bi bila rekacija u slučaju Papetovog poziva.

Ne mogu reći precizirano šta bih učinio. Zasigurno da bih bio presretan u slučaju poziva selektora Sušića” – zaključio je Hajrović za «San».

 

San/Informer.ba