Izdvojeno Nogomet Sport

Jahić: Htjeli smo izbjeći Lyon i Milan, ali nema predaje

Sanel Jahić, defanzivac APOEL-a, uz Elvira Rahimića bit će jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u Ligi evropskih prvaka. Prvak Kipra za prolaz u četvrtfinale borit će se protiv Lyona, kluba za koji je donedavno igrao naš Miralem Pjanić.

“Htjeli smo izbjeći Lyon i Milan, ali nema predaje… To su dvije najbolje ekipe iz drugog šešira i zaista nismo imali sreće. Ipak, moramo igrati, pa vidjet ćemo šta će biti. Do sada smo igrali dobro, zašto to ne bismo ponovili i u osmini finala”, rekao je Jahić za SCsport.ba.

Naš reprezentativac svjestan je da Lyon u prvom dijelu sezone nije bio na pravom nivou, ali isto tako činjenica je da Lavovi u posljednje vrijeme igraju sve bolje…

„Provukli su se u grupnoj fazi. Malo je čudna njihova pobjeda protiv Dinama od 7:1. Međutim, ne znači da su loša ekipa. Naprotiv. Radi se o izuzetno kvalitetnom timu. Uvijek idu daleko u Ligi prvaka, ali se nadam da će ovaj puta biti zaustavljeni u osmini finala“, kazao je Jahić, dodavši:

„Imaju izuzetno dobre igrače. U zadnje vrijeme su u velikoj formi i posebnu pažnju trebamo obratiti na njihove napadače Lisandra i Gomisa. Opasan je i Gourcuffe… Dobro je što prvu utakmicu igramo u Lyonu. U revanšu će biti sve moguće“.

 

Informer.ba