Izdvojeno Košarka Sport

Jahiću 15 minuta i veliki trijumf u triler završnici!

Završeno je i preostalih šest mečeva Lige evropskih prvaka koje su na programu bile večeras. Nakon Milana koji je neočekivano prosuo dva boda u duelu protiv BATE Borisova, slično je uradio i Chelsea u grupi E. Plavci iz Londona remizirali su u Genku na Kristal Areni. Završilo je 1:1. Chelsea je vodio od 26.minuta, golom Ramiresa, da bi izjednačenje Belgijancima donio Vossen u 61.minutu.

U drugom meču ove grupe Valencia je bila bolja od Leverkusena. Gledaoci na Mestalli se vjerovatno još nisu bili ni smjestili kako treba a semafor je pokrenut. Pogodio je Jonas. Ipak Njemci se nisu predavali, pa je izjednačenje donio Kiessling u 31.minutu. Novo vodstvo Valenciji u 65.minutu donio je Soldado, a potvrdu trijumfa deset minuta kasnije Rami. Chelsea je prvi u grupi sa osam bodova, dok se Valencia večerašnjim trijumfom vratila u utrku za prolazak u osminu finala.

U grupi F viđeno je najmanje golova večeras. Tek jedan i to u Dortmundu gdje je Borussia minimalno savladala Olympiakos. Strijelac je bio Grosskreutz u 7.minutu. U drugom meču ove grupe Arsenal je pomalo neočekivano kod kuće remizirao sa Marseilleom. Bilo je 0:0.

Najuzbudljiviji meč večeras odigran je na Kipru. APOEL našeg Sanela Jahića savladao je Porto u triler završnici sa 2:1. Do 89.minuta Kiprani su vodili golom Ailtona iz jedanaesterca, a izjednačenje je donio Hulk, koji je također pogodio s kreča. Ipak za veliki trijumf i gotovo siguran prolaz među šesnaest najboljih pogodio je Manduca u sudijskoj nadoknadi. Povratnik u našu reprezentaciju ušao je u 77.minutu, kada je zamijenio Almeidu.

U posljednjoj grupi, grupi H drugi meč igrali su Viktoria Plzen i Barcelona na neutralnom terenu u Pragu. Evropski prvak je očekivano demonstrirao silu i ponovo na krilima nevjerovatnog Messija došao do trijumfa od 4:0. Messi je postigao hat trick, a još jedan pogodak dodao je Cesc Fabregas.

 

SCsport/Informer.ba