Izdvojeno Nogomet Sport

Jirži Plišek: Sutra imamo novu priliku da se pokažemo

Nogometaši Sarajeva u četvrtak na stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekuju prašku Spartu u uzvratnom susretu trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Prvi susret u Pragu okončan je pobjedom Sparte sa 5:0 te je putnik u play-off praktično već poznat. No, u Sarajevu i pored velikog zaostatka najavljuju ofanzivnu igru i pozitivan rezultat.

Trener Sarajeva Jirži Plišek izjavio je da njegovi igrači moraju pružiti maksimum i izboriti dobar rezultat te se časno oprostiti od Evrope.

“Ovo je prilika da pokažemo koliko smo naučili iz prve utakmice. Bez obzira na rezultat, trebamo gledati pozitivno. Sutra imamo novu priliku”, kazao je Plišek, dodajući da smatra da je rezultat u prvom meču nerealan.

“Trebalo je biti 3:0. Da nismo primili dva gola u posljednjim minutama i da smo postigli bar jedan, sada bi bilo puno bolje”, kazao je Plišek na pres-konferenciji.

Prvotimac Sarajeva Vučina Šćepanović izjavio je da se teško vratiti nakon visokog poraza, ali da je uvjeren u dobar rezultat u sutrašnjoj utakmici.

“U proteklih šest dana radili smo na oporavku, fizičkom i psihičkom. Sigurno je da ćemo u meč ući spremniji nego što je bio slučaj u Pragu i pred svojim navijačima pružiti mnogo više“, kazao je Šćepanović.

Sarajevo će u sutrašnjem meču biti jače za Amera Dupovca koji će, kako je kazao Plišek, donijeti dodatnu sigurnost u odbrani. S druge strane, potvrđeno je da Alen Škoro definitivno neće igrati protiv Sparte te da se njegov nastup očekuje u prvim kolima Premijer lige.

Iz Sarajeva su pozvali navijače da ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva zbog visokih kazni UEFA-e, koja je već sankcionirala klub zbog “bakljade” navijača Sarajeva u meču s Orebrom.

 

Fena/Informer.ba