Izdvojeno Nogomet Sport

John Terry: Nikad nisam nikoga rasistički vrijeđao

Na prvom saslušanju zbog optužbe kako je pogrdno i rasistički vrijeđao igrača suparničke ekipe Antona Ferdinanda, kapiten Chelseaja John Terry rekao je kako se ne osjeća krivim, prenosi Hina.
Terry (31) nije biopisutan prvog dana pred sudom gdje su ga predstavljali njegovi advokatii. Njega se tereti da je igraču Queens Park Rangersa Antonu Ferdinandu izgovorio nekoliko rasističkih uvreda za vrijeme prvenstvene utakmice. Prijeti mu kazna u visini od 2.500 funti (oko 3000 eura). “Sada kada je datum suđenja određen, John Terry nestrpljivo čeka priliku da opere svoje ime“, izjavio je nogometašev odvjetnik.
Prema snimkama, igrač Chelsea je izrekao uvrede, ali on tvrdi da ih je izrekao upitnim tonom odgovarajući Ferdinandu koji ga je optužio da ga je uvrijedio istim tim riječima. “Terry je šokiran i zgrožen tim optužbama. Nikada nije izgovorio rasističke uvrede i pred sudom će dokazati da je nevin“, dodao je njegov advokat. Datum suđenja omogućuje Terryju da sudjeluje na Euru 2012. s engleskom reprezentacijom.

Informer.ba