Nogomet Sport

Još jedan zmaj u Rimu? Senad Lulić preporučio Harisa Medunjanina treneru Lazija

Senad Lulić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine preporučio je Eduardu Reji, treneru „nebeskoplavih“ reprezentativnog saigrača Harisa Medunjanina! Ovu vijest danas su objavili italijanski mediji, prenosi SCsport

Italijanski mediji prisjetili su se dolaska Lulića u Rim. Istakli su kako se pojavio kao skroman i nepoznat igrač, ali je za svoje izvedbe izazvao poštovanje i divljenje ne samo navijača Lazija, nego cijele Italije. Upravo je Lulić preporučio Reji angažman Medunjanina, za kojeg se interesuje još Werder i AZ Alkmaar. Navode da bi Maccabi prihvatio odgovarajuću ponudu koja bi stigla iz Italije:

„Prema neslužbenim izvorima, klub bi pristao prodati Medunjanina ukoliko bi na adresu Maccabija stigla adekvatna ponuda“.

Veznjak Maccabija iz Tel Aviva još ljetos je bio na meti italijanskog kluba, ali je transfer propao zbog toga što su Izraelci tražili previsoko obeštećenje. Sada su se stvari drastično promijenile. Medunjanin je zbog nedavnog sukoba sa trenerom suspendovan na deset dana, koju je odradio i vratio se u Tel Aviv, ali njegova sudbina još uvijek nije poznata. Trenutnu situaciju na relaciji Medunjanin – Maccabi mogao bi iskoristiti Lazio.

Naime, Eduardo Reja, trener Lazija ostao je bez veznjaka Stafana Maurija, koji će zbog povrede izostati s terena do februara naredne godine, a upravo bi Medunjanin mogao zamijeniti Maurija.

 

Informer.ba