Izdvojeno Nogomet Sport

Jose Mourinho: Zviždanje me nije pogodilo

Trener madridskog Reala Jose Mourinho nije želio odgovoriti na pitanja novinara o pobuni u svlačionici njegove ekipe, te je istaknuo da ga zviždanja navijača na domaćoj utakmici protiv Athletic Bilbaa (pobjeda Reala 4-1) nisu uznemirila. 

Real je imao nekoliko teških dana nakon što je protekle srijede izgubio prvu utakmicu četvrtfinala španskog Kupa kralja protiv Barcelone na domaćem terenu, nakon koje je portugalski internacionalac Pepe optužen da je namjerno stao na ruku lionela Messija.

Pepe je rekao da je to bio nesrećan slučaj, ali je ipak doživio teške kritike medija i nogometne javnosti, prenio je Reuters.

Španski časopis Marca jučer je prenio da je Mourinho imao verbalni sukob s defanzivcem Sergiom Ramosom i golmanom Ikerom Cassilasom. 

Na konferenciji za medije nakon jučerašnjeg meča, Portugalac je je rekao da mu se prvi put dogodilo da mu zvižde nakon pobjede, ali da za njega to ”ne predstavlja problem”.

“Za sve ima prvi put i zvižduci me nisu pogodili. Na ovom stadionu su izviždani Zinedine Zidane, brazilski Ronaldo kao i Cristiano Ronaldo, još jedan Portugalac. Da su mi zviždali na stadionu na kojem nikada nikome ne zvižde, kao što je Chelseajev stadion, onda mi ne bi bilo svejedno ”, rekao je on.

Dodao je da će nastaviti raditi svoj posao za koji nikoga nije molio. ”Nisam nikoga molio za ovaj posao, Real je doveo mene i radit ću svoj posao smireno, onako kako znam”.

Fena/Informer.ba