Izdvojeno Nogomet Sport

Jović: Očekujem težak susret i tri osvojena boda protiv Zrinjskog

Fubalski klub Sarajevo, aktuelni lider na tabeli BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, u nedjelju na Stadionu ”Asim Ferhatović  Hase” dočekuje mostarski Zrinjski u susretu 14. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najteži poraz u ovoj takmičarskoj sezoni Sarajevo je doživjelo upravo na stadionu ”Pod bijelim brijegom’, u prvom susretu Kupa BiH kada je Zrinjski slavio s 3:1. Trener Sarajeva Dragan Jović upozorio je na današnjoj konferenciji za medije da je pred njegovim igračima težak meč protiv tima koji se zna braniti, ali i ugroziti protivnika brzim kontranapadima.

– Zrinjski ima jasan cilj i sigurno će pokušati osvojiti tri boda. Na proljeće imaju dobar raspored utakmica, finansijski su stabilni, a trener im zna dozirati minutažu igračima zbog čega sumnjam da ih je zaostala utakmica s Rudarom izmorila. Pokazali su da se znaju braniti i ugroziti protivnika iz kontri. Očekujem težak susret, naglasio je Jović.

Menadžer FK Sarajevo je dodao da ne osjeća poseban pritisak zbog Željezničara, koji se približio na samo bod zaostatka za liderom PLBiH, te da je misija njegovog tima jasna, osvajanje titule prvaka BiH.

– Kada ste trener ili igrač Sarajeva svaka utakmica je pritisak, pa čak i prijateljska. Mislim da smo sazreli i naučili se nostiti s tim. Želimo osvojiti titulu prvaka BiH, kazao je Jović.

Susret Sarajevo – Zrinjski igrat će se u nedjelju u 17 sati. Uprave oba kluba dogovorile su se da po principu reciprociteta gostujućim navijačima ulaz na stadione bude besplatan.

Fena/Informer.ba