Izdvojeno Nogomet Sport

Juventus bolji od Chelseaja, Barcelona, Bayern i Valencia u osmini finala

Nogometaši Juventusa su u derbi utakmici petog kola Lige prvaka u Torinu pobijedili Chelsea s 3:0.

Strijelci su bili Quagliarella (38.), Vidal (61.) i Giovinco (90.).

Ovim trijumfom italijanski tim je pretekao evropskog prvaka na tabeli E-grupe, ali mu je i dalje neizvjestan plasman u osminu finala.

Naime, posljednje kolo donijet će odluku o drugoj ekipi iz grupe E koje će se plasirati među 16 najboljih, s obzirom da je Šahtar u gostima pobijedio danski Nordsjaelland sa 5:2 i osigurao dalji plasman.

Juventusu je u posljednjem kolu u gostima u Donjecku potreban najmanje remi, dok se Chelsea nada trijumfu nad Nordsjaellandom i porazu Juventusa od Šahtara.

U F-grupi Valencia i Bayern München odigrali su 1:1, što im je bilo dovoljno da osiguraju plasman u osminu finala. Naime, BATE Borisov je u prvoj utakmici u ovoj grupi poražen na svom terenu od Lillea sa 0:2, čime je “izgubio korak” za vodećim dvojcem, kojem je bio dovoljan remi.

Valencia i Bayern kolo prije kraja imaju po deset bodova, četiri više od trećeplasiranog BATE Borisova.

U F-grupi plasman u osminu finala večeras je osigurala Barcelona gostujućom pobjedom nad Spartakom iz Moskve od 3:0. Messi je postigao dva gola (27., 39.), a u strijelce se upisao i Alves (16.).

U drugom susretu u grupi Benfica je savladala Celtic 2:1 i tako se sa škotskim klubom izjednačila na tabeli sa sedam bodova. U posljednjem kolu, koje će odlučiti drugog učesnika osmine finala iz ove grupe, Benfica gostuje Barceloni, dok Celtic dočekuje Spartaka.

U H-grupi pobjede su ostvarili Galatasaray i Cluj te je poredak na tabeli ostao nepromijenjen u odnosu na prošlo kolo. Galatasaray je u Istanbulu s 1:0 savladao Manchester United koji je ranije osigurao dalji plasman, dok je Cluj pobijedio Bragu s 3:1. Galatasaray i Cluj imaju po sedam bodova te će u posljednjem kolu biti otklonjena dilema koja će se od te dvije ekipe pridružiti engleskom timu u osmini finala. Cluj ide u goste Manchesteru, a Galatasaray gostuje u Portugalu.

Fena/Informer.ba