Izdvojeno Nogomet Sport

Juventus pregovara sa Cityjem o pozajmici Džeke?!

Bh. reprezentativac Edin Džeko nije se uklopio u tim Mančester Cityjem, a tu činjenicu ovog ljeta želi da iskoristi Juventus, koji pokušava da nagovori “građane” da puste sjajnog napadača na pozajmicu.

Bivša zvijezda Volfsburga i njemačke Bundeslige, provela je svega šest mjeseci na Istlendsu, ali iako je najavljivan kao veliko pojačanje za koje je Mančester izdvojio 32 miliona eura, u redovima osvajača FA Kupa nije ostavio dobar utisak.

“Mediaset” javlja da je uprava Juventusa iskoristila put u Mančester i gostovanje na oproštajnoj utakmici Gerija Nevila kao priliku da otvori pregovore sa ekipom sa ”plave” strane grada.

Juventus je spreman da pokrije cijelu godišnju platu Edina Džeke, a želi jednogodišnju pozajmicu i opciju otkupa skupocjenog ugovora po njenom završetku. Džeko prema nekim informacijama godišnje zarađuje skoro osam miliona eura.

Edinov menadžer Irfan Redžepagić tvrdi da od cijele priče nema ništa, jer se njemu, a ni njegovom igraču, niko nije javio s tom ponudom.

– Kao i ranije i sada se javljaju razne spekulacije o Džeki. Istina je samo jedna, a to je da Džeko ima ugovor sa Mančester Sitijem i da klub nema namjeru da ga proda. Džeko je imao solidnu polusezonu, kasno je došao u klub i nije se adaptirao i to u klubu svi znaju. Naredna sezona je njegova, Mančini računa na njega i Edinu preostaje samo da se dobro spremi i neće biti problema – kazao je Redžepagić za ”San”.

 

Informer.ba