Nogomet Sport Udarno

Juventus u finišu do pobjede

Fudbaleri Juventusa ostali su neporaženi i poslije 10. kola prvenstva Italije, pošto su sinoć golom u sudijskoj nadoknadi pobijedili Bolonju na svom terenu sa 2:1.
Gol odluke postigao je 19-ogodišnji Francuz Pol Pogba u 91. minutu. Prethodno je strijelac za Juventus bio Fabio Kvaljarela u 54. minutu, dok je gol za Bolonju dao Safir Tajder u 71.

Napoli je izgubio u gostima od Atalante i pao sa drugog na treće mjesto tabele. Drugi poraz timu sa juga Italije ove sezone u Seriji A nanio je Karlos Karmona golom u 19. minutu.

Na drugo mjesto probio se milanski Inter, koji je sa 2:1 bio bolji od Sampdorije.

Gosti iz Đenove poveli su u 20. minutu golom Đanija Munarija, ali su potom ostali sa igračem manje jer je u 51. minutu isključen Andrea Kosta. Preokret Intera najavio je Dijego Milito golom iz penala u 52. minutu, a u strijelce su se potom upisali još Rodrigo Palasio (69) i Fredi Guarin (81). Drugi gol za Sampdoriju dao je Eder u 93. minutu.

Roma je kao gost povela protiv Parme već u 8. minutu golom Erika Lamele, međutim, domaćin je preokrenuo na 3:1 i na kraju slavio sa 3:2.
U ostalim mečevima 10. kola Kaljari je pobijedio Sijenu sa 4:2, Kjevo je sa 2:0 savladalo Peskaru, dok su Lacio i Torino igrali neriješeno 1:1, a Udineze i Katanija 2:2.

Milan je dan ranije uspio da izbjegne poraz od Palerma u gostima, pošto je poslije 0:2 došao do 2:2, a danas će se u posljednjoj utakmici 10. kola sastati Đenova i Fiorentina.

Nezavisne/Informer.ba